Културен маршрут "Разчети града"
Чрез изразните средства на визуалната комуникация, на базата на селекция на образци от различни надписи, видими в градската среда на Пловдив, авторите на проекта ще създадат един културен маршрут. Той ще бъде обезпечен с уеб приложение, снабдено с илюстрована карта и итерактивни връзки към всеки от обектите. С помощта на този виртуален гид, гостите и гражданите на Пловдив ще се докоснат до многовековната история на града.

Пловдив Принт
Проектът „Пловдив принт” е част от културната програма на Пловдив-Европейска столица на културата 2019.

Красиви букви
Проектът „Красиви букви” е част от културната програма на Пловдив – европейска столица на културата 2019 е финасиран от ОФ „Пловдив 2019”. Той провокира младите хора да преоткрият удоволствието от писането на ръка и да узнаят повече за буквите като обект на изкуството, да научат за различните способи, инструменти и начини на писане, както и да участват в ателиета по калиграфия. За целта авторите на проекта създават методическо помагало, което да е практическа опора за участниците.

Математика за възрастни
Проектът „Математика за възрастни“ е финансиран от програмата Еразъм+ .

Великите европейци
Книга първа от поредицата „Великите европейци” е базирана на едноименото предаване, излъчвано по Радио „Пловдив” и БНР , където журналистът Пламен Асенов вече четири години запознава публиката със значими фигури от европейската история, политика, наука, изкуство, култура, социален живот. Радио портретите са адаптирани за целите на изданието и са илюстрирани от художника Александър Гьошев. „Великите европейци” има за цел да достигне до максимално широка аудитория, но търси контакт най-вече с младите и с хората от средното поколение, които не са част от радио слушателите.

Осем истории и осем експериментални работилници през 2018 година
През 2018 Про Либрис е партньор в международен проект по програма „Европа за гражданите” – „Осем истории и осем експериментални работилници през 2018 година”. Проектът предствя пътуваща интирактивна мултимедийна инсталация на открито /успаредно с това и уъркшоп/, която се реализира в 7 европейски държави (CZ, SK, DK, PL, HU, BG, DE)