Открехване
«Открехване» е проект на фондация ПРО ЛИБРИС, по програма «Социално ангажирани изкуства» и се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд култура. Единадесет българи и една украинка, художници на плаката, се събират в този проект, за да покажат чрез своето изкуство различните лица на един сложен социален проблем и лична трагедия за много хора.

Книгата от камъка до пиксела
Интерактивната изложба „Книгата – От камъка до пиксела“ предлага на публиката една среща с книгата и трансформацията ѝ през вековете, където с изразните средства на изобразително изкуство и дизайна са показани интересни факти, свързани с развитието на изкуството на книгата през различните исторически периоди: от древността, през античността, средновековието, Просвещението, модернизма до съвремието. Темата на изложбата за 2022 г. е Книжно тяло и подвързия.

Културен маршрут "Главната улица"
Не са много местата по света, ако изобщо ги има, където може да се види такова струпване на различни цивилизационни пластове на толкова тясно място, както на пловдивската Главна улица.

Културен маршрут "Разчети града"
Чрез изразните средства на визуалната комуникация, на базата на селекция на образци от различни надписи, видими в градската среда на Пловдив, авторите на проекта ще създадат един културен маршрут. Той ще бъде обезпечен с уеб приложение, снабдено с илюстрована карта и итерактивни връзки към всеки от обектите. С помощта на този виртуален гид, гостите и гражданите на Пловдив ще се докоснат до многовековната история на града.

Пловдив Принт
Проектът „Пловдив принт” е част от културната програма на Пловдив-Европейска столица на културата 2019.

Красиви букви
Проектът „Красиви букви” е част от културната програма на Пловдив – европейска столица на културата 2019 е финасиран от ОФ „Пловдив 2019”. Той провокира младите хора да преоткрият удоволствието от писането на ръка и да узнаят повече за буквите като обект на изкуството, да научат за различните способи, инструменти и начини на писане, както и да участват в ателиета по калиграфия. За целта авторите на проекта създават методическо помагало, което да е практическа опора за участниците.

Математика за възрастни
Проектът „Математика за възрастни“ е финансиран от програмата Еразъм+ .

Великите европейци
Книга първа от поредицата „Великите европейци” е базирана на едноименото предаване, излъчвано по Радио „Пловдив” и БНР , където журналистът Пламен Асенов вече четири години запознава публиката със значими фигури от европейската история, политика, наука, изкуство, култура, социален живот. Радио портретите са адаптирани за целите на изданието и са илюстрирани от художника Александър Гьошев. „Великите европейци” има за цел да достигне до максимално широка аудитория, но търси контакт най-вече с младите и с хората от средното поколение, които не са част от радио слушателите.

Осем истории и осем експериментални работилници през 2018 година
През 2018 Про Либрис е партньор в международен проект по програма „Европа за гражданите” – „Осем истории и осем експериментални работилници през 2018 година”. Проектът предствя пътуваща интирактивна мултимедийна инсталация на открито /успаредно с това и уъркшоп/, която се реализира в 7 европейски държави (CZ, SK, DK, PL, HU, BG, DE)